Відзначаємо 81-річницю з дня народження земляка- поета Станіслава Васильовича Шумицького.

«Я - коханого краю біограф і хібащотрохи поет…»

20 березнями відзначаємо 81-річницю з дня народження славетного земляка, прекрасного поета, члена спілки письменників України і члена спілки журналістів, чудової талановитої людини Станіслава Васильовича Шумицького.У 1949 році він зісвоєю мамою оселився в нашому рідному селищі Караван, де і проживав до своєї смерті. Це був світло-русий хлопчик, який любив спілкуватися з друзями, багато читав, добре декламував вірші. Але в нього було незвичайне, неповторне, те, чого не було в інших, - потяг до поетичного слова. Його перші вірші з’явилися в шкільній газеті. Після школи він вступив на філологічний факультет Харківського державного університету. Згодом працював в редакціях різниз газет, друкувався в місцевій та республіканській пресі. Його твори публікували журнали «Ранок», «Дніпро», «Вітчизна».

Девізом дляС.В.Шумицького стали слова учителькиЄвдокіїКузьмівни Мякишевої: «У житті усе не так і просто, тільки , друже, зброї не складай». Саме так і сталося . З юного поетавиріссправжніймайстерпоетичного слова. Вийшли друком три збірки Станіслава Васильовича «Ознакивірності» у 1963 році, «Сорок ударівсерця» у 1966 році та «Героїприходять у пісню» 1971 року видання.

І сьогодні впам’яті його слова : «Я - коханого краю біограф і хібащотрохи поет».

У 2007 році на фасадінашоїшколивідкритомеморіальнудошкуукраїнськомупоету-земляку.

В день народження С. Шумицького в школі пройшли літературні читання, інформаційні хвилинки, години спілкування, присвячені творчості поета.

З учнями початкових класів проведена екскурсія літературною експозицією «Я - коханого краю біограф і хіба що трохи поет», яка оформлена в школі. Діти ознайомилися з творчою спадщиною поета-земляка, читали його вірші. Мипишаємося тим, що ранкова зірка С. Шумицького зійшла саме тут і відбивала промені натхнення, радості, любові, людяності.

/Files/images/2018/IMG_9067.jpg/Files/images/2018/IMG_6059.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 54

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.